
Spørsmål og svar om Vipps
Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål om Vipps. Les blant annet om hvor mye du kan Vippse, hvordan du betaler regniner i Vipps eller hvordan du legger til re:member kredittkort i Vipps.
Spørsmål om Vipps
Det er i utgangspunktet ingen gebyrer ved bruk av Vipps, hvis du vippser 5 000 kroner eller mindre.
Vippser du mer enn 5 000 kroner, eller mer enn 5 000 kroner til en og samme person i løpet av 24 timer, koster det 1 % av beløpet. Det er imidlertid gratis å vippse til lag, foreninger og bedrifter, uansett beløp. Det er heller ingen gebyrer ved faste betalinger, som for eksempel betaling av abonnementer eller andre faste kjøp du gjør.
Gebyr når du utsetter regninger med Vipps
I Vipps er det en funksjon som lar deg søke om å utsette regninger. Noe som innebærer at Vipps legger ut beløpet for deg mot et gebyr fra 19-59 kroner, avhengig av beløpets størrelse.
Vipps har beløpsgrenser for å øke sikkerheten og redusere risikoen for kriminalitet og misbruk. Hvor mye du kan vippse avhenger også av om du er over eller under 15 år.
Er du over 15 år kan du vippse maksimalt 850 000 kroner per år. Den maksimale grensen for å motta penger er 700 000 kroner per år.
Hvis du er under 15 år er beløpsgrensen for hva du kan vippse 25 000 kroner per år, mens den maksimale grensen for mottak av penger er 65 000 per år.
Vipps beløpsgrense
Hvis du skal vippse penger koster det ingenting når beløpet er maks 5 000 kroner til samme person i løpet av 24 timer. Skal du vippse penger til lag, foreninger og bedrifter er det gratis uansett beløp.
Skal du vippse 5 001 kr eller mer til samme person i løpet av 24 timer, koster det 1 % av beløpet.
Vipps eFaktura er en svært enkel måte å betale regninger på. Du slipper å motta papirfakruraer i posten, og du slipper å taste inn KID-nummer. Hver gang en regning kommer inn, får du varsel i Vipps-appen.
Vi våger påstanden om at det ikke er noen som faktisk liker papirfakturaer, som du må betale manuelt i nettbanken. Tenk så mye tid du har kastet bort på å taste inn KID-nummer nøyaktig, sjekket og sjekket igjen. Dette slipper du når du betaler regninger med vipps.
Slik betaler du regninger med Vipps
Når du har Vipps eFaktura, kommer regningen rett inn i Vipps og i nettbanken din. Den trekkes imidlertid ikke av seg selv, så du må aktivt gå inn og godkjenne betalingen med et enkelt tastetrykk. Om du betaler den i Vipps-appen eller i nettbanken din er akkurat det samme.
Du kan også betale en papirfaktura med Vipps. Det du gjør da er å åpne Vipps-appen på mobiltelefonen din, klikke på “Betalinger” og deretter velge “Skann regning” som du finner øverst til høyre på mobilskjermen. Da åpnes kameraet på mobilen din, og da er det bare å ta bilde av fakturaen. Vipps vil da automatisk fylle inn kontonummer og KID-nummer, før regningen betales.
Slik endrer du beløpet på eFaktura
Før du godkjenner eFakturaen har du mulighet til å trykke på beløpet, slik at tastaturet på telefonen kommer frem. På den måten kan du skrive inn ønskelig beløp. Dersom eFakturaen allerede er godkjent (men ikke betalt) kan du endre på beløpet i forfallsregisteret i nettbanken din. Når beløpet endres i nettbanken, vil dette også endres i Vipps.
Fordeler ved å betale regninger med Vipps
Det er flere fordeler ved å betale regninger med Vipps. Som nevnt slipper du papirfakturaer når du har Vipps eFaktura. Dermed slipper du også å taste inn kontonummer og KID-nummer når du skal betale en faktura. I tillegg slipper du å betale gebyr når du betaler til lag, foreninger eller bedrifter.
Betale regninger med Vipps med kredittkort
Hvis du ønsker å betale regninger med Vipps med ditt kredittkort, kan du selv velge hvilken konto regningen skal trekkes fra. Dermed kan du velge å trekke beløpet fra re:member kredittkort. Vær oppmerksom på at dette vil behandles som et uttak fra kredittkortet. Du må derfor regne med å bli belastet for et gebyr.
Det går også an å søke om at Vipps legger ut for en regning, da mot et gebyr fra 19-59 kroner, avhengig av beløpets størrelse.
Det er veldig enkelt å bruke Vipps til å sende og motta penger.
Du kan også bruke Vipps til å betale lag, foreninger og organisasjoner - helt uten gebyrer.
Når du skal sende penger med Vipps, åpner du appen på mobiltelefonen din og klikker på "Send". Deretter søker du på navn eller telefonnummer, taster inn beløpet du ønsker å sende og klikker på "Neste". Og vipps, så er det gjort. Du vil få en bekreftelse på skjermen når pengene er sendt.
Dette må du ha for å bruke Vipps
For å kunne bruke Vipps må du ha BankID. Har du ikke det, så ta kontakt med banken din.
For å bruke Vipps, må du også ha:
- Norsk personnummer
- Norsk mobilnummer
- Folkeregistrert adresse
- Norsk Visa-kort eller MasterCard
- Konto i en norsk bank
- E-postadresse
Det er veldig enkelt å installere Vipps og å komme i gang med bruken av appen. Følg de enkle stegene nedenfor.
- Last ned Vipps-appen fra App Store (iPhone) eller Google Play (Android)
- Åpne Vipps
- Velg “Registrer deg”
- Følg instruksjonene i appen
Dette trenger du for å installere Vipps
Er du over 15 år gammel trenger du dette for å kunne bruke installere Vipps og bruke appen:
- BankID ,ta kontakt med banken din hvis du ikke har dette fra før
- Norsk personnummer
- Norsk mobilnummer
- Folkeregistrert adresse
- Norsk Visa-kort eller Mastercard
- Konto i en norsk bank
- E-postadresse
Er du under 15 år og ønsker å installere Vipps, må begge foreldrene ha en aktiv Vipps-profil og være identifisert i Vipps med BankID. I tillegg trenger brukere under 15 år:
- Norsk bankkonto i eget navn
- Norsk mobiltelefonnummer
Vipps Logg inn er en tjeneste som fjerner behovet for brukernavn og passord når du logger deg inn på nettsteder som bruker Vipps Logg inn.
Alle som har Vipps kan logge seg inn med Vipps så lenge nettstedet eller appen har denne muligheten. Når du skal logge inn med Vipps velger du “Fortsett med Vipps” på nettsiden eller appen du er inne på. Deretter følger du bare instruksjonene videre.
Fordeler med Vipps Logg inn
Den største fordelen med å logge inn med Vipps er at det er enklere å logge seg inn med Vipps enn med brukernavn og passord. Dette fordi du ofte har forskjellige brukernavn og passord knyttet til forskjellige steder. Du slipper da å huske de ulike passordene, og ikke minst å skrive inn dette. Du kan logge inn med Vipps hos alle bedrifter som har Vipps Logg inn, og det hele er gjort med ett klikk.
Koster det noe å logge inn med Vipps?
Det er helt gratis å logge inn med Vipps, både for bedrifter og for privatpersoner.
Bruksområder for Vipps Logg inn
Vipps Logg inn passer veldig bra for ulike bedrifter, som for eksempel nettbutikker, nettaviser, streamingtjenester og innholdsleverandører, samt for medlemsorganisasjoner. Mange har problemer med å huske brukernavn og passord på nettsteder de ikke besøker så ofte, og det slipper de ved å logge seg inn med Vipps.
Sikkerheten ved Vipps Logg inn
Vipps Logg inn er et enkelt og trygt alternativ til brukernavn og passord, men tjenesten har lavere sikkerhetsstyrke enn BankID.
Slik legger du til re:member-kortet i Vipps:
- Velg "Profil"
- Velg "Konto og kort"
- Velg "Legg til kort"
- Fyll inn kortnummer (16-siffer), utløpsdato og CVC-kode (de tre sifrene i signaturfeltet bak på re:member-kortet)
- Trykk på "Registrer"
Vipps så er re:member-kortet ditt klart for bruk.
Det er mulig å betale med Vipps i butikken. Med Vipps kan du betale kontaktløst med mobilen din, også kalt "tæpping." Betalingen foregår ved at du legger mobilen inntil kortterminalen, og fungerer på alle kortterminaler som aksepterer BankAxept.
Husk at du kan betale med Vipps i mange nettbutikker, samt at du kan betale regnigner i Vipps. I nettbutikker som tilbyr betaling med Vipps, er det bare å velge Vipps som betalingsmåte og følge instruksjonene på mobiltelefonen din.
Husk at du også kan vippse lag, foreninger og bedrifter via deres Vipps-nummer.
Adresse: Dronning Eufemias gate 6B, PB 6783, St. Olavs Plass, 0130 Oslo
re:member kredittkort: Eff. rente 30,33 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.
re:member forbrukslån: 175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %.
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.